Připojení k internetu Plzeň, Doubravka, Slovany, Lochotín, Skvrňany, Vinice, Bory, Lhota, Hořovice, Komárov, Osek, Zaječov, Olešná, Štěnovice, Černice, Božkov, Koterov, Loby, Radnice, Lhotka u Radnic
9.4.2020

Tipy na home office

Tipy na home office

Jak ho využít co nejefektivněji? Vybíráme pár síťových tipů, které vám usnadní život v této nelehké situaci.

 

 

Oprášili jste starý

notebook nebo počítač,

ale rychlost připojení není nic moc?

I se starým strojem se dá rozjet velký home office. Pokud máte kvalitní připojení k internetu na zvýšení rychlosti sítě vašeho notebooku nebo počítače vám pomůže Wi-Fi USB adaptér, který jednoduše připojíte do USB a užíváte si rychlý internet.


Archer T2U

 


Archer T2U Nano

 

Potřebujete televizi připojit k internetu, aby se děti mohly dívat na UčíTelku?

Pokud máte doma SmartTV a připojení přes Wi-Fi není úplně dostačující, doporučujeme buďto přímo připojit TV k routeru ethernet kabelem. Pokud máte router daleko můžete k tomu využít powerline technologii, která rozvede internet po stávající elektrické síti. To znamená, že tak můžete televizi připojit po kabelu, i přesto, že je v jiné místnosti, a to bez použití vrtačky.


TL-PA4010 KIT

 


TL-WPA4220KIT

 


TL-PA8010 KIT

 

Nestačí vám doma pokrytí Wi-Fi signálem na celý prostor?

Přišli jste na to, že slabý signál Wi-Fi v pracovně nebo ložnici se v tuto chvíli jeví jako zásadní problém? Co teprve skoro žádný signál v prvním patře. Pokud potřebujete dokrýt jednu místnost, úplně vám postačí extender. Pokud máte problém s pokrytím na více místech v domácnosti, doporučujeme využít mesh systém, který stabilně pokryje až 500 m2 jednotnou sítí.

Wi-Fi mesh systémy


Deco M5


Deco E4

 

Extender


RE200

 

Potřebujete připojit více zařízení, ale kapacita sítě je vyčerpána?

Možná, že když se teď všichni členové domácnosti připojí vaše Wi-Fi síť nefunguje úplně optimálně. Většina standardních routerů funguje nejspolehlivěji do 20 připojených zařízení. Záleží však jakou zátěž zařízení vytvoří. Pokud potřebujete spolehlivě připojit více zařízení doporučujeme využít mesh systémy, které jsou dělané až na 100 připojených zařízení a nebo Wi-Fi 6 routery.


Deco M5

 


Deco E4

 


Archer AX10

 

Chcete odjet na chatu a potřebujete být připojeni i tam?

Uprostřed přírody daleko od lidí snáze přečkáte karanténu, ovšem když potřebujete pracovat i tam doporučujeme některý z našich LTE routerů. Můžete si vybrat z kapesní varianty, kterou snadno vezmete všude sebou, protože má baterii až na 10 hodin, nebo klasickou stolní verzi s anténami. Pro připojení vám už bude stačit jenom datová LTE SIM karta.


M7200

 


Archer MR200

 

Potřebujete si udělat vzdálený přístup do kanceláře?

V případě, že se potřebujete vzdáleně připojovat do sítě, doporučujeme vytvořit VPN připojení. Což je bezpečné připojení ze vzdáleného místa do vaší sítě a na vaše úložiště. Můžete tak pracovat s tím co jste zanechali doma nebo v kanceláři. VPN vytoříte jednoduše pomocí našeho návodu: https://www.youtube.com/watch?v=UpiS5pU6Bps&t=6s

Routery podporující OpenVPN


Archer C7

 


Archer C2300